NL EN

Werken bij SIG Air Handling Nederland

Bevlogen, enthousiaste collega's met oog voor techniek, duurzaamheid en comfort. Het team van SIG Air Handling Nederland staat voor kwaliteit, diversiteit en betrokkenheid. De diverse bedrijven - elk met hun eigen specialisme - bieden een flexibele en dynamische werkomgeving, waarbinnen ruimte is voor initiatief en groei. Regelmatig zijn er binnen SIG Air Handling Nederland interessante functies beschikbaar. Onze landelijke dekking biedt kandidaten uit alle regio's de mogelijkheid om deel uit te maken van ons team.

Werken voor SIG Air Handling Nederland betekent werken voor de grootste speler in Nederland binnen het vakgebied van klimaattechniek:
durf jij de uitdaging aan?

Service Engineers

07 januari 2019 - HC RT | Purmerend

Service Engineers meet- en regeltechniek

Ben jij toe aan je volgende stap en zoek je meer verdieping op technisch vlak binnen de meet- & regeltechniek en Smart Building Technology? Kom je technisch niet verder bij je huidige werkgever, zoek je meer verdieping en wil je dit ook toepassen in de praktijk bij een toonaangevende System Integrator?  Ben jij die zelfstandige Service Engineer die zich klaar wil stomen voor de toekomst en een uitdaging ziet in deze veranderende markt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zoeken nieuwe collega’s die het leuk vinden om als zelfstandig service Engineer (ver)storingen te herstellen, kleine projecten uit te voeren, te engineeren en software te schrijven of aan te passen in complexe HVAC omgevingen. Herken jij jezelf in bovenstaande zaken? Solliciteer dan snel op deze functie.

Wij zijn op zoek naar (toekomstige) Service Engineers in het bezit van de nodige HVAC kennis en die de wens hebben zich te willen specialiseren op het gebied van regeltechniek. Het werkgebied betreft heel Nederland, met de grote Randstad als focuspunt. Je werkt in een team van gedreven collega’s; de installaties zijn veelal door de eigen organisatie ontworpen, ge-engineerd en geïnstalleerd en zijn gericht op het faciliteren van de juiste technische omstandigheden om zodoende comfortabele woon-, leer- en werkomgevingen te creëren.

Tot het takenpakket van deze uitdagende functie behoren de volgende zaken:

 • Het verhelpen van 2e-lijns  (ver)storingen op locatie of op afstand, eventueel vervangen van defecte apparatuur en/of vervangen en aanpassen van software
 • Het verzorgen van aanpassingen / uitbreidingen aan bestaande installaties inclusief het aanpassen van software en visualisatie
 • Het uitvoeren van procesmatig onderhoud, van daaruit advies uitbrengen en meerwerk te generen welke je vervolgens na opdracht 
  zelf mag uitvoeren


Voor de uitvoering van deze functie zoeken wij iemand met de volgende eigenschappen:

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau met een technische basisopleiding (bijv. W, E, AOT, Energietechniek)
 • Qua kennis en ervaring
 • ervaring als servicetechnicus in de M&R voor klimaatinstallaties of
 • ervaring als servicemonteur in de HVAC waarbij je ook enige kennis van / ervaring met M&R techniek in gebouwen hebt opgedaan en de ambitie hebt om je op dit gebied verder te ontwikkelen
 • Een specifieke opleiding op M&R gebied is een pré
 • Woonachtig in de regio: Amsterdam - Rotterdam - Den Bosch - Lelystad
 • In het bezit zijn van rijbewijs B en geldig VCA diploma
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift


Een markt die volop in beweging is
De installatiebranche is volop in ontwikkeling. De strengere regelgeving ten aanzien van verduurzaming stelt hogere eisen aan bestaande gebouwen en de bijbehorende technische installaties. Daarnaast zijn er natuurlijk volop ontwikkelingen op het gebied van Smart Building Technology. Deze veranderingen brengen met zich mee dat er ook andere eisen en wensen op het gebied van onderhoud, service en beheer aan gebouwen worden gesteld. Wij spelen hierop in door een pro-actieve houding op dit vlak aan te nemen, uitgewerkt in passende en innoverende oplossingen. 

Bedrijfsprofiel
HC RT is gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van regelsystemen ten behoeve van een optimaal binnenklimaat. Rechtstreeks naar de eindgebruiker of in samenwerking met adviseur en/of installateur. Het bedrijf beschikt over diverse eigen testfaciliteiten, waaronder een klimaatkamer waarin ontwerpen vooraf getest en beproefd kunnen worden.

De service-organisatie heeft te maken met installaties waarin producten en systemen van een tweetal gerenommeerde, regeltechnische fabrikanten zijn vertegenwoordigd, zijnde Schneider Electric en Deltra Controls. Wij produceren producten niet zelf, maar ontwikkelen wel nieuwe technologieën, producten en applicaties welke in licentie worden gebouwd. Ons bedrijf is onderdeel van een grote internationale 
holding waarin diverse bedrijven op het gebied van binnenklimaattechniek zijn vertegenwoordigd, elk met hun eigen specialisme. Indien gewenst leveren deze bedrijven samen totaaloplossingen op het gebied van binnenklimaattechniek.

Wat hebben wij jou te bieden:

 • Een gedegen inwerktraject waarbij je kennis maakt met al onze producten en diensten
 • In- en externe vakinhoudelijke opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen
 • ICT opleidingen op het gebied van netwerken, LON, BACnet en virtuele omgevingen
 • Een dynamische werkomgeving met de nieuwste  Smart Building Technology
 • Een gedreven team van collega’s en veel mogelijkheden om door te groeien
 • Een leaseauto (personenauto); deze auto mag ook privé gebruikt worden


HC RT kent een flexibele en dynamische werkomgeving waarin ruimte is voor eigen initiatieven. Verder een marktconform salaris aangevuld met een prima secundair arbeidsvoorwaardenpakket. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar: HC RT, Cantekoogweg 10-12, 1442 LG te Purmerend t.a.v. de heer R. van Katwijk | Manager Operations HC RT (per mail: r.van.katwijk@sigairhandling.nl). 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld noch beloond.

Samen de mogelijkheden bespreken?
Contact opnemen