NL EN

Werken bij SIG Air Handling Nederland

Bevlogen, enthousiaste collega's met oog voor techniek, duurzaamheid en comfort. Het team van SIG Air Handling Nederland staat voor kwaliteit, diversiteit en betrokkenheid. De diverse bedrijven - elk met hun eigen specialisme - bieden een flexibele en dynamische werkomgeving, waarbinnen ruimte is voor initiatief en groei. Regelmatig zijn er binnen SIG Air Handling Nederland interessante functies beschikbaar. Onze landelijke dekking biedt kandidaten uit alle regio's de mogelijkheid om deel uit te maken van ons team.

Werken voor SIG Air Handling Nederland betekent werken voor de grootste speler in Nederland binnen het vakgebied van klimaattechniek:
durf jij de uitdaging aan?

HC PS Stageopdracht | Optimalisatie van het gehele inkoopproces

15 oktober 2019 - HC PS | Waalwijk

Organisatie:

HC PS (gevestigd te Waalwijk) is een gerenommeerd bedrijf dat is opgericht in 1995 onder de naam PSB b.v. De toenmalig oprichter van PSB b.v. is de initiatiefnemer van parkeergarageventilatiesystemen. Op 1 augustus 2003 is PSB b.v. overgenomen door de HC Groep. In 2015 is HC Groep, overgenomen door SIG Air Handling. Deze organisatie bestaat uit bedrijven die gespecialiseerd zijn in klimaatbeheersing, klimaatplafonds, ventilatiesystemen voor parkeergarages en tunnels, luchtverdeel- en regeltechniek alsmede overdrukinstallaties.

HC PS ontwerpt, levert, installeer en onderhoudt de parkeergarageventilatiesystemen in binnen- en buitenland. Deze systemen bestaan o.a. uit toe- en afvoerventilatoren, CO/LPG detectie, branddetectie, schakelkasten, kleppen etc. Daarnaast levert en installeert HC PS ook de stuwdrukventilatoren, ook wel inductieventilatoren. Deze (door HC PS gepatenteerde inductieventilatoren) zijn in eigen beheer ontworpen en worden in eigen beheer geproduceerd.

Met meer dan 2.500 opgeleverde parkeergarages in o.a. Nederland, België, Portugal, Engeland, Duitsland, Australië, Libanon, Qatar, Dubai, Ierland, Turkije en Singapore beschikt HC PS over een schat aan ervaring en zijn wij in staat een op maat toegesneden oplossing voor elke parkeergarage te maken.

Huidige situatie:

De afgelopen jaren heeft HC PS een aanzienlijke groei doorgemaakt. Dit zowel in omzet als ook in personeel (op dit moment 48 medewerkers). Hierdoor is de orderportefeuille inmiddels goed gevuld. Daarnaast is HC PS sinds 2015 onderdeel geworden van SIG Air Handling, een grote en professionele organisatie die de groei van HC PS alleen maar heeft bevorderd. Door deze groei moet HC PS als organisatie ook mee veranderen. HC PS fabriceert de inductieventilatoren zelf maar koopt bij diverse leveranciers alle andere benodigde producten en eventueel diensten in. Door de jaren heen is het leverancier bestand aanzienlijk toegenomen en is het overzicht kwijt. Tevens is er een gebrek aan een goed inkoopproces en is er in april 2019 een nieuwe ERP-systeem, Microsoft Navision geïmplementeerd wat ook gestroomlijnd dient te worden met o.a. het inkoopproces. Dit alles moet resulteren het efficiënter calculeren en strategischer inkopen.

Opdracht:

Als stagiair/afstudeerder draag je bij aan de totstandkoming van een efficiënt inkoopproces. De stageopdracht is uitvoerend. Er dient een analyse gemaakt te worden van de huidige situatie en een efficiënt proces dient ingericht te worden. Denk hierbij aan het creëren van een overzicht in leveranciers, prijzen, voorwaarden, leveranciers beoordelingen, bonusregelingen etc.

Stageduur:         20 weken, start Januari/Februari 2020

Opleiding:          (HBO) Technische Bedrijfskunde (of vergelijkbaar)

Contact:             

Ferry Schoenmakers
Tel: +31 (0)6 1273 9043
Email: f.schoenmakers@sigairhandling.nl

Voor meer informatie over HC PS en/of SIG Air Handling: www.hcps.euwww.sigairhandling.nl

Samen de mogelijkheden bespreken?
Contact opnemen