NL EN

Werken bij SIG Air Handling Nederland

Bevlogen, enthousiaste collega's met oog voor techniek, duurzaamheid en comfort. Het team van SIG Air Handling Nederland staat voor kwaliteit, diversiteit en betrokkenheid. De diverse bedrijven - elk met hun eigen specialisme - bieden een flexibele en dynamische werkomgeving, waarbinnen ruimte is voor initiatief en groei. Regelmatig zijn er binnen SIG Air Handling Nederland interessante functies beschikbaar. Onze landelijke dekking biedt kandidaten uit alle regio's de mogelijkheid om deel uit te maken van ons team.

Werken voor SIG Air Handling Nederland betekent werken voor de grootste speler in Nederland binnen het vakgebied van klimaattechniek:
durf jij de uitdaging aan?

HC PS Stageopdracht | Optimalisatie van de administratieve organisatie en interne controle

15 oktober 2019 - HC PS | Waalwijk

Organisatie:

HC PS (gevestigd te Waalwijk) is een gerenommeerd bedrijf dat is opgericht in 1995 onder de naam PSB b.v. De toenmalig oprichter van PSB b.v. is de initiatiefnemer van parkeergarageventilatiesystemen. Op 1 augustus 2003 is PSB b.v. overgenomen door de HC Groep. In 2015 is HC Groep,  overgenomen door SIG Air Handling. Deze organisatie bestaat uit bedrijven die gespecialiseerd zijn in klimaatbeheersing, klimaatplafonds, ventilatiesystemen voor parkeergarages en tunnels, luchtverdeel- en regeltechniek alsmede overdrukinstallaties.

HC PS ontwerpt, levert, installeer en onderhoudt de parkeergarageventilatiesystemen in binnen- en buitenland. Deze systemen bestaan o.a. uit toe- en afvoerventilatoren, CO/LPG detectie, branddetectie, schakelkasten, kleppen etc. Daarnaast levert en installeert HC PS ook de stuwdrukventilatoren, ook wel inductieventilatoren. Deze (door HC PS gepatenteerde inductieventilatoren) zijn in eigen beheer ontworpen en worden in eigen beheer geproduceerd.

Met meer dan 2.500 opgeleverde parkeergarages in o.a. Nederland, België, Portugal, Engeland, Duitsland, Australië, Libanon, Qatar, Dubai, Ierland, Turkije en Singapore beschikt HC PS over een schat aan ervaring en zijn wij in staat een op maat toegesneden oplossing voor elke parkeergarage te maken.

Huidige situatie:

De afgelopen jaren heeft HC PS een aanzienlijke groei doorgemaakt. Hierdoor is de orderportefeuille inmiddels goed gevuld. Daarnaast is HC PS sinds 2015 onderdeel geworden van SIG Air Handling, een grote en professionele organisatie die de groei van HC PS alleen maar heeft bevorderd. Door deze groei moet HC PS als organisatie ook mee veranderen. Meer projecten creëert de behoefte voor efficiënter werken. In een voorgaande afstudeeropdracht is aangetoond wat de oorzaak is van het inefficiënt werken op de uitvoerings- en service & onderhoudsafdeling. De oorzaak die zorgt voor 57% van de inefficiënte handelingen is het ontbreken van een administratieve structuur en controle.

Met inachtneming van het nieuwe ERP-systeem, Microsoft Navision dat in april 2019 is geïmplementeerd, is er enige noodzaak om structuur aan te brengen en controle uit te oefenen. Hierdoor kunnen de inefficiënte handelingen gereduceerd worden en kan er bijvoorbeeld meer tijd worden besteed aan het uitwerken van offertes en het nabellen ervan. 

Opdracht:

Als stagiair/afstudeerder draag je bij aan de totstandkoming en uitvoering van de administratieve organisatie (AO/IC) binnen HC PS. Het opstellen en actualiseren van de AO/IC begint bij het eenduidig beschrijven van de bedrijfsprocessen. Vervolgens ga je relaties leggen tussen deze processen en de aanwezige bedrijfsinformatie. Denk hierbij aan taken, bevoegdheden, verantwoordelijkheden, wet- en regelgeving, formulieren, risicobeheersmaatregelen, schema’s en documenten. Naast het beschrijven van de administratieve organisatie is ook de interne controle/beheersing van essentieel belang. Door consequent controles uit te voeren wordt onze organisatie beter beheersbaar en kan de betrouwbaarheid van onze informatievoorziening worden gegarandeerd. Bij de interne controle ligt de nadruk op belangrijke controle items als juistheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie.

Stage duur:        20 weken, start Januari/Februari 2020

Opleiding:          (HBO) Accountancy, Bedrijfseconomie (of vergelijkbaar)

Contact:             

Ferry Schoenmakers
Tel: +31 (0)6 1273 9043
Email: f.schoenmakers@sigairhandling.nl

Voor meer informatie over HC PS en/of SIG Air Handling: www.hcps.euwww.sigairhandling.nl

Samen de mogelijkheden bespreken?
Contact opnemen