NL EN

Werken bij SIG Air Handling Nederland

Bevlogen, enthousiaste collega's met oog voor techniek, duurzaamheid en comfort. Het team van SIG Air Handling Nederland staat voor kwaliteit, diversiteit en betrokkenheid. De diverse bedrijven - elk met hun eigen specialisme - bieden een flexibele en dynamische werkomgeving, waarbinnen ruimte is voor initiatief en groei. Regelmatig zijn er binnen SIG Air Handling Nederland interessante functies beschikbaar. Onze landelijke dekking biedt kandidaten uit alle regio's de mogelijkheid om deel uit te maken van ons team.

Werken voor SIG Air Handling Nederland betekent werken voor de grootste speler in Nederland binnen het vakgebied van klimaattechniek:
durf jij de uitdaging aan?

HC KP | Stageopdracht

25 november 2019 - Voer een haalbaarheidsanalyse uit voor het intern produceren van de isolatie matten en de integratie van deze machine in het huidige productieproces.

Organisatie:

HC KP (gevestigd te Waalwijk) is een gerenommeerd bedrijf. Sinds 2015 onderdeel van SIG Air Handling, bestaat uit bedrijven die gespecialiseerd zijn in klimaatbeheersing, klimaatplafonds, ventilatiesystemen voor parkeergarages en tunnels, luchtverdeel- en regeltechniek alsmede overdrukinstallaties.

Al jaren is HC KP marktleider op het gebied van klimaatplafonds. Wij zijn specialist op het gebied van klimaatplafonds, waarbij wij streven naar een gezond en comfortabel binnenklimaat voor uw woon- of werkomgeving. Als leverancier van klimaatplafond systemen biedt HC KP u optimale keuzevrijheid in combinatie met thermisch comfort. Problemen als tocht en geluidsoverlast - die convectieve systemen met zich mee kunnen brengen - zijn bij klimaatplafonds niet van toepassing. Een klimaatplafond werkt op basis van straling door koud of warm water in het klimaatsysteem. Het product is een verlaagd metalen systeemplafond/paneel voorzien van watervoerende klimaatelementen om de ruimte te koelen en/of te verwarmen waarop een akoestisch isolatiepakket is aangebracht.

Huidige situatie:

De afgelopen jaren heeft HC KP een aanzienlijke groei doorgemaakt. Hierdoor is de orderportefeuille inmiddels goed gevuld. Tevens is HC KP sinds 2015 onderdeel geworden van SIG Air Handling, een grote en professionele organisatie die de groei van HC KP alleen maar heeft bevorderd. Een grotere orderportfolio creëert de behoefte voor efficiënter werken. Daarnaast zijn de producten project specifiek en vrijwel geen enkel project of zelfs paneel is hetzelfde wat de zaken zoals planning, logistiek/opslag erg lastig maken.

Eén van de onderdelen, namelijk de akoestische isolatiepakketten worden momenteel bij een toeleverancier ingekocht. De meeste voorkomende situatie is dat de isolatiepakketten rechtstreeks naar het project verstuurd worden. Ter plekke worden deze dan met klimaatpanelen geassembleerd.

Kijkend naar de nabije toekomst wil HC KP onderzoeken of het interessant is om het isolatiemateriaal zelf te produceren en onderdeel te maken van het assemblage/logistiek proces.

Opdracht:

Als afstudeerder onderzoek je de economische, technische en organisatorische haalbaarheid van het zelf produceren van isolatiematerialen en de mogelijkheid deze op te nemen als onderdeel van het assemblage/logistieke proces. Hierin is een kosten baten analyse van groot belang evenals een antwoord op de vraag wat hiervan de RIO zal zijn. Naast het haalbaarheidsonderzoek zal er ook een advies uitgebracht moeten worden hoe deze extra proces stap efficiënt te implementeren in het huidige productieproces. Waaruit dan mogelijke een vervolg onderzoek volgt.

Stage duur:         20 weken, start Januari/Februari 2020

Opleiding:           HBO (Technische) bedrijfskunde, Bedrijfseconomie (of vergelijkbaar), WTB

Contact:            

Igor Titov      
Tel:     +31 (0)416 650 075
Email: i.titov@sigairhandling.nl

Bert Jan Stroeve
Tel:     +31 (0)6 1251 8423
Email: bj.stroeve@sigairhandling.nl

Voor meer informatie over HC KP en/of SIG Air Handling: www.hckp.nl / www.sigairhandling.nl

 

 

Samen de mogelijkheden bespreken?
Contact opnemen