NL EN

Werken bij SIG Air Handling Nederland

Bevlogen, enthousiaste collega's met oog voor techniek, duurzaamheid en comfort. Het team van SIG Air Handling Nederland staat voor kwaliteit, diversiteit en betrokkenheid. De diverse bedrijven - elk met hun eigen specialisme - bieden een flexibele en dynamische werkomgeving, waarbinnen ruimte is voor initiatief en groei. Regelmatig zijn er binnen SIG Air Handling Nederland interessante functies beschikbaar. Onze landelijke dekking biedt kandidaten uit alle regio's de mogelijkheid om deel uit te maken van ons team.

Werken voor SIG Air Handling Nederland betekent werken voor de grootste speler in Nederland binnen het vakgebied van klimaattechniek:
durf jij de uitdaging aan?

HC KP | Stageopdracht

25 november 2019 - Optimaliseer het productieproces van klimaatplafonds op basis van de verwachte capaciteit.

Organisatie:

HC KP (gevestigd te Waalwijk) is een gerenommeerd bedrijf. Sinds 2015 onderdeel van SIG Air Handling, bestaat uit bedrijven die gespecialiseerd zijn in klimaatbeheersing, klimaatplafonds, ventilatiesystemen voor parkeergarages en tunnels, luchtverdeel- en regeltechniek alsmede overdrukinstallaties.

Al jaren is HC KP marktleider op het gebied van klimaatplafonds. Wij zijn specialist op het gebied van klimaatplafonds, waarbij wij streven naar een gezond en comfortabel binnenklimaat voor uw woon- of werkomgeving. Als leverancier van klimaatplafond systemen biedt HC KP u optimale keuzevrijheid in combinatie met thermisch comfort. Problemen als tocht en geluidsoverlast - die convectieve systemen met zich mee kunnen brengen - zijn bij klimaatplafonds niet van toepassing. Een klimaatplafond werkt op basis van straling door koud of warm water in het klimaatsysteem.

Huidige situatie:

De afgelopen jaren heeft HC KP een aanzienlijke groei doorgemaakt. Hierdoor is de orderportefeuille inmiddels goed gevuld. Tevens is HC KP sinds 2015 onderdeel geworden van SIG Air Handling, een grote en professionele organisatie die de groei van HC KPS alleen maar heeft bevorderd. Door deze groei moet HC KP als organisatie ook mee veranderen. Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen is de laatste jaren overwerk steeds structureler geworden, iets wat de organisatie nu te veel geld kost.

Het HC KP klimaatplafond is een verlaagd metalen systeemplafond voorzien van watervoerende klimaatelementen om de ruimte te koelen en/of te verwarmen waarop een akoestisch isolatiepakket is aangebracht. In de eigen productiehal worden halffabricaten geassembleerd en vervoerd naar de bouwplaats waar het samenbouwen plaatsvindt. De producten zijn project specifiek en vrijwel geen enkel project of zelfs paneel is hetzelfde wat de zaken zoals planning, logistiek/opslag erg lastig maken.

Kijkend naar de toekomst wil HC KP onderzoeken wat de benodigde behoefte gaat zijn op basis van de huidige orderportefeuille en de verwachte sales forecast voor de komende jaren. Op basis van deze informatie dient ook de gehele productie geoptimaliseerd te worden. Momenteel is HC KP bezig om meest dringende knooppunten aan te pakken, echter is er nog niet specifiek gekeken naar de gehele productieproces en de opvolgende bottelneks.

Opdracht:

Als afstudeerder onderzoek je de behoefte op basis van de huidige orderportefeuille en de verwachte sales forecast. Aan de hand van deze informatie, dient de gehele productielijn van klimaatplafonds geoptimaliseerd te worden. Het huidige productieproces dient in kaart gebracht te worden, incl. taktijden om zo de bottleneck(s) te identificeren en vervolgens aan te pakken. De focus dient eerst te liggen op de productie van half fabricaten en vervolgens op de assemblage.

Stage duur:         20 weken, start Januari/Februari 2020

Opleiding:           HBO (Technische) bedrijfskunde (of vergelijkbaar), WTB

Contact:              

Igor Titov

Tel +31 (0)416 650 075
Email: i.titov@sigairhandling.nl

Bert Jan Stroeve
Tel +31 (0)6 1251 8423
Email: bj.stroeve@sigairhandling.nl

Voor meer informatie over HC KP en/of SIG Air Handling: www.hckp.nl / www.sigairhandling.nl

 

Samen de mogelijkheden bespreken?
Contact opnemen