NL EN

Nominaties Architectenweb Awards 2019 bekend

24 september 2019 - De vier nominaties voor 'kantoorgebouw van het jaar 2019' zijn bekend gemaakt. Vier totaal verschillende gebouwen, echter met één gemeenschappelijke deler... SIG Air Handling Nederland!

Een prestatie om trots op te zijn...

De nominaties voor de Architectenweb Awards 2019 in de categorie ‘kantoorgebouw van het jaar 2019’ zijn onlangs bekend gemaakt. Vier gebouwen waarbij een aansprekende architectuur wordt gecombineerd met een duurzaam karakter - zowel tijdens het (circulaire) bouwproces als tijdens het feitelijke gebruik.

Vier totaal verschillende kantoorgebouwen met één gemeenschappelijke deler: alle gebouwen zijn voorzien van systemen, producten en/of diensten op het vlak van binnenklimaattechniek,  geleverd door de bedrijven van SIG Air Handling Nederland. De gebouwen beschikken hierdoor over een duurzaam, comfortabel binnenklimaat, waarbij in sommige projecten daarnaast ook aandacht is voor het faciliteren van een veilige, slimme en gebruikersgerichte werkomgeving. Maar liefst vier genomineerde projectreferenties: een prestatie om trots op te zijn!

Goede Doelen Loterijen | Amsterdam

Het duurzame ontwerp van project Goede Doelen Loterijen had als uitgangspunt behoud van hetgeen dat er al was: zo zijn de betonstructuur, de hoofdopzet als veel materialen van het bestaande gebouw bewaard gebleven en hergebruikt. Aan deze structuur zijn nieuwbouwvolumes toegevoegd, gecombineerd met een spectaculair nieuw dak over het gehele bestaande gebouw.

Alle toevoegingen zijn duurzaam van aard: de toepassing van natuurlijke materialen  (verduurzaamd hout, natuursteen), de hoeveelheid aanwezig groen, de stroomopwekkende ramen gelegen op het Zuiden, de zonnepanelen voor duurzame energie alsook de opvang van regenwater voor gebruik in het sanitair en de sprinklerinstallatie.

HC KP leverde en installeerde voor dit project alle klimaatplafondsystemen inclusief de geïntegreerde luchtverdeelapparatuur.

Edge Olympic | Amsterdam

EDGE Olympic is een kantoorgebouw uit 1990 dat een complete transformatie heeft ondergaan. Niet alleen de uitstraling werd volledig gemoderniseerd, het gebouw kreeg ook een markante Cradle2Cradle uitbreiding op het dak en is voorzien van de nieuwste high tech die het gebruiksgemak vergroten. EDGE Olympic heeft daarmee de hoogst uitgegeven WELL score tot op heden behaald: Platinum.

Voor kantoorgebouw EDGE Olympic hebben diverse bedrijven van SIG Air Handling Nederland een groot aandeel gehad in de (installatie en systeem) ontwikkeling en realisatie. HC KP leverde en monteerde alle klimaatplafond systemen en klimaateiland en integreerde daarbij alle inbouwcomponenten. HC RT coördineerde en integreerde als Master System Integrator alle technische gebouwinstallaties en Smart Building technologie en infrastructuur, inclusief cloud GBS. Barcol-Air leverde alle luchtverdeelapparatuur en HC PS leverde en installeerde het volledige parkeergarage ventilatiesysteem.

Triodos Bank | Zeist

In opdracht van Triodos Bank en ontwikkelaar EDGE ontwierpen RAU Architecten en Ex Interiors een volledig remontabele, houten ‘kathedraal’, die wereldwijd de toon zet op circulair en duurzaam gebied. Zo is het kantoor het eerste grootschalige, 100% houten, remontabele kantoorgebouw. Ook dient dit gebouw als eerste tijdelijke materialenbank en is de CO2-voetafdruk minimaal.”

HC KP leverde en installeerde voor het project alle klimaatplafondsystemen inclusief de geïntegreerde luchtverdeelapparatuur.

Bron: Bert Rietberg voor J.P. van Eesteren

Fotocredit: Bert Rietberg voor J.P. van Eesteren

Big Green Egg Europe | De Lier

Big Green Egg is producent van high-end Kamado’s ofwel keramische barbecues. Het kantoor in de Lier levert aan Europese importeurs in 42 landen. Omdat de kamado een typisch product is van de ‘experience economy’ en zodoende een bepaalde leefstijl vertegenwoordigd, besteedt het bedrijf veel aandacht aan marketing en evenementen. Hiervoor is een inspirerende werkomgeving nodig waarbij in een open setting kan worden gewerkt. Een hoogwaardige buitenruimte is essentieel om dealers en importeurs te ontvangen en de ‘Eggs’ te demonstreren.”

Barcol-Air heeft voor het project alle luchtverdeelapparatuur geleverd, waaronder (ultra)stille VAV-units, CAV-units, naverwarmers en diverse roosteroplossingen.

Bron: Ossip van Duivenbode

Fotocredit: Ossip van Duivenbode

Tevens een genomineerd project in de categorie Woongebouw 2019!

In de categorie ‘Woongebouw van het jaar 2019’ is vorige week project Rhapsody in Amsterdam genomineerd. Een project waarvoor Barcol-Air, onderdeel van SIG Air Handling Nederland, het nieuwe en zeer energie-efficiënte CERA-systeem heeft geleverd, geschikt voor vraaggestuurde ventilatie.