NL EN

Donatie bedrijfskleding aan stichting Sympany

01 mei 2017 - Met de komst van de nieuwe bedrijfskleding binnen SIG Air Handling Nederland werd gezocht naar een duurzame oplossing voor het bestaande textiel. Een samenwerking met de stichting Sympany bleek hiervoor het juiste antwoord.

Duurzame oplossing

Het afgelopen jaar is er binnen de bedrijven van SIG Air Handling Nederland veel aandacht besteed aan het project Rebranding. De gezamenlijke huisstijl geeft invulling aan de zelfstandig opererende bedrijven, echter als onderdeel van SIG Air Handling Nederland. Resultaten van dit project komen onder meer tot uiting in het nieuwe drukwerk, de gevelbelettering op de diverse bedrijfspanden alsmede de uitingen op de bedrijfswagens. Binnen dit project is er voor gekozen om tevens alle bedrijfskleding te vervangen. Hierdoor is er op dit vlak ook sprake van een uniforme uitstraling. Met de komst van de nieuwe bedrijfskleding rees de vraag wat te doen met het oude, overbodig geworden textiel (bestaande uit restvoorraden en ingeleverde bedrijfskleding)

Kleding voor iedereen

Het simpelweg weggooien van het oude textiel sluit niet aan op onze visie van duurzaam ondernemen. Met dit in gedachten zijn we op zoek gegaan naar een partner die het hergebruik van het overbodige textiel kon faciliteren. SIG Air Handling Nederland heeft na onderzoek besloten om de oude partij bedrijfskleding te doneren aan de stichting Sympany. Deze stichting zal het textiel verschepen richting Afrika, waarna het in lokale winkels of op markten aangeboden zal worden. Door gebruik te maken van een speciaal kortingssysteem krijgen ook de armste mensen de mogelijkheid kleding te kopen. De verkoop van de kleding draagt daarnaast bij aan de lokale werkgelegenheid. Uit het verleden is gebleken dat het op structurele wijze schenken van goederen de bevolking niet helpt om uit hun situatie van armoede te komen. Sympany probeert op deze wijze mensen te stimuleren om zichzelf verder te ontwikkelen en een eigen inkomen te verdienen. Een mooie gedachte die we binnen SIG Air Handling Nederland graag via deze weg ondersteunen. Voor aanvullende informatie verwijzen we graag naar de website van stichting Sympany.