NL EN

SPARK

Amsterdam | Door: HC RT - Barcol-Air - HC KP

Smart Building Technologie

Projectinformatie

Transformatie naar energiezuinig kantoorgebouw

Ideaal gelegen in een van de belangrijkste zakenwijken van Amsterdam staat SPARK - het eerste Smartbuilding gebouw dat HC RT in samenwerking met OVG heeft opgeleverd. Het kantoorgebouw staat ook wel bekend als Busitel II, het voormalig hoofdkantoor van Deloitte dat naar The Edge verhuisd is. OVG heeft het gebouw gekocht in 2014 en heeft het getransformeerd tot één van de meest vooruitstrevende kantoorgebouwen in Nederland.

Het pand is door OVG gerenoveerd om tegemoet te komen aan de eisen van een moderne werkomgeving. Naast de gevel, de entree en het interieur, is ook de klimaatinstallatie verbeterd om het energiegebruik efficiënter te maken. Het energielabel van het kantoorgebouw is na deze transformatie van categorie G naar de zuinigste categorie A gegaan. Verschillende bedrijven van SIG Air Handling Nederland zijn bij dit renovatieproject betrokken geweest: HC RT, Barcol-Air en HC KP. 

SPARK huisvest momenteel het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA), dat van Londen naar Amsterdam is verhuist. Het EMA laat aan de Zuidas een nieuw pand bouwen; totdat het nieuwe pand permanent betrokken kan worden, huisvest het EMA zich in dit gebruikersvriendelijke en fraai getransformeerde kantoorgebouw.

Regeltechniek | Luchtverdeeltechniek | Klimaatplafonds

Aan dit project hebben verschillende bedrijven van SIG Air Handling Nederland een bijdrage geleverd. Zo heeft HC KP hybride klimaatplafonds geleverd, voorzien van roosters van Barcol-Air; de regeling van deze klimaateilanden is verzorgd door HC RT. Uitgangspunt hierbij was het feit dat de toegepaste techniek "gezien mocht worden en niet weggestopt moest worden in een kast": zichtwerk dus.

HC RT heeft daarnaast de primaire installaties volledig onderhanden genomen, denk hierbij aan alle installatie-onderdelen, zoals de luchtbehandelingskast, koeling en verwarming. In het project zijn nieuwe oplossingen aangebracht waaronder sensoren en beacons waarmee temperatuur, CO2, vocht en aanwezigheid gemeten kunnen worden en tevens de verlichting kan worden geregeld. Deze Bluetooth sensoren zijn geïntegreerd in de gemonteerde klimaatplafonds. HC RT heeft, naast de bekabeling van deze sensoren, een softwarematige koppeling met deze sensoren gerealiseerd om de benodigde gegevens in het gebouwbeheersysteem (GBS) te presenteren. Deze koppeling is tot stand gekomen door het aanbrengen van een IP backbone.

Partners
  • OVG Real Estate
Categorie
  • Kantoren (renovatie)
SPARK | Amsterdam
SPARK | Amsterdam
SPARK | Amsterdam
SPARK | Amsterdam
SPARK | Amsterdam

Gerelateerde bedrijven

Luchtverdeeltechniek

Barcol-Air beschikt over jarenlange ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van een optimaal thermisch binnenklimaat. Hierdoor wordt ...

Klimaatplafonds

HC KP biedt optimale keuzevrijheid door eigen productie en jarenlange kennis en ervaring. Door het toepassen van nieuwe technieken, kostenreducties...

Regeltechniek | Master Systems Integrators

HC RT is een onafhankelijke system integrator voor Smart Building Technologie, infrastructuur, management, beheer, onderhoud en service. Met circa ...

Samen de mogelijkheden bespreken?
Contact opnemen